Υλικά
Υλικά
2/3 κούπας μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
1/2 κούπα ελαιόλαδο απαλό
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 κγ αλάτι
1 κγ μαγειρική σόδα
3 κσ κορνφλάουερ
Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών.
Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το κορνφλάουερ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα και το αλάτι και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα χωρίς οπή και ψήνουμε για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.