
Υλικά
Υλικά
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ λευκή ζάχαρη
300 γρ φρέσκο βούτυρο
120 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
50 γρ γάλα
3 αβγά
1/2 κ. γλυκού σόδα
1/2 κ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, 2 από τα 3 αβγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Πλάθουμε τα κουλούρια σε σχέδια της επιλογής μας και χτυπάμε ελαφρά το τελευταίο αυγό σε ένα μπολ.
Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το αβγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.