Υλικά
υλικά
500 γρ. σφολιάτα καλής ποιότητας
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
για τη σαντιγύ:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. υγρή βανίλια
για τη σάλτσα φράουλας:
500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
1 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ζάχαρη
για το γαρνίρισμα:
350-400 γρ. φράουλες σε φετάκια
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους περ.
5 χλσ.
και την απλώνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος, σε ανάλογο ταψάκι.
Τη χωρίζουμε σε 9 παραλληλόγραμμα κομμάτια και πασπαλίζουμε επάνω ομοιόμορφα την άχνη.
Την ψήνουμε περίπου 15', μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε κατόπιν τον πολτό από σουρωτήρι και το κρατάμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ, προσθέτοντας 1 κ.σ άχνη και τη βανίλια.
Για να φτιάξουμε τα μιλφέιγ, κόβουμε κάθε κομμάτι φύλλου οριζόντια σε δύο λεπτότερα φύλλα.
Τοποθετούμε το κάτω φύλλο σε ατομικό πιάτο ή σε πιατέλα και βάζουμε επάνω 2-3 κ.σ σαντιγύ.
Βάζουμε επάνω μερικά φετάκια φράουλας και σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο του κομματιού.
Πασπαλίζουμε με άχνη.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μιλφέιγ (9 κομμάτια) μοιράζοντας τα υλικά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω και γύρω στα κομμάτια τη σάλτσα φράουλας.