Υλικά
Υλικά
800 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
125 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 κούπας λευκή ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κούπας λευκά αμύγδαλα
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και τα τοποθετούμε στη βάση της φόρμας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Σταδιακά προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς και να γίνουν μια ψιλή σκόνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό κρέμα.