
Υλικά
υλικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κουβερτούρα
100 ml δυνατό γαλλικό καφέ, εσπρέσσο ή στιγμιαίο καφέ, ανάλογα με το γούστο σας
200 ml κρέμα γάλακτος
110 γρ. ζάχαρη
5 κρόκους από πολύ φρέσκα αβγά
10-12 μπισκότα σπέκουλος
κακάο σκόνη για το σερβίρισμα
παρασκευή
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά ψίχουλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Σιγοβράζουμε τον καφέ με τη ζάχαρη για 2'.
Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρολάκι για να κάνουμε μπαιν μαρι.
Σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τον καφέ.
Στερεώνουμε το σκεύος επάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που σιγοβράζει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει.
Το αποσύρουμε από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα.
Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα, τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί και την προσθέτουμε στην κρέμα που ετοιμάσαμε.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφρειά σαντιγύ (σαν γιαούρτι) και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στην κρέμα σοκολάτας-καφέ, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή φόρμα του κέικ (αν πρόκειται να το παρουσιάσουμε ολόκληρο σαν τούρτα) και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
Για να ξεφορμάρουμε ολόκληρο το παγωτό βουτάμε στιγμιαία τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με κακάο μέσα από μικρό σουρωτήρι και σερβίρουμε.