Follow us

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια

Υλικά

υλικά

1 κ. νεκταρίνια, ώριμα και γερά

2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή

1 1/2 λεμόνι, το χυμό

4-5 κόκκους κοπανισμένο καρδάμωμο (κακουλέ)

1 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο

ελάχιστο αλάτι

παρασκευή

Πλένουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ.

Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο τη ζάχαρη με 1/2 φλ.τσ.

νερό και το καρδάμωμο.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φρούτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 2'.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και το λεμόνι.

Βάζουμε τα φρούτα με ανάλογο σιρόπι σε γυάλινα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.

Διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αμέσως, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.