Υλικά
υλικά
1 κ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
2 κ.σ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδου ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια (το λευκό μέρος)
1/2 κ.γ. κοπανισμένο κόλιαντρο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
2 κ.σ. μηλόξιδο
1/3 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 15'.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά κρεμμυδάκι, σκόρδο και τζίντζερ, ανακατεύοντας συνέχεια για 30''.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας (περίπου 15').
Κλείνουμε το τσάτνυ ζεστό σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια επίσης ζεστά (μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο όπου τα αποστειρώσαμε) αφήνοντας 1εκ.
περίπου κενό.
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε, αφήνοντάς τα έτσι για 8-9 ώρες.
Διαφορετικά, το διατηρούμε σε βάζο στο ψυγείο για μια εβδομάδα.