Υλικά
310 gr ζάχαρη κρυσταλλικήΥλικά:
11 κρόκοι αβγών
240gr αλεύρι μαλακό
5gr baking powder
1 στικ βανίλιας
100gr γάλα
70gr χυμό πορτοκάλι
90gr βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
150gr κάστανα μαρόν γλασέ
100gr καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια στο μίξερ (με το φτερό) μέχρι να αφρατέψουν.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής μας, μαζί με το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια χοντροκομμένα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι διαμέτρου 25 εκ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.Διακοσμούμε αναλόγως με το γιορτινό τραπέζι.