Υλικά
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1/2 πρέζα αλάτι
250 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
90 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
90 γρ καβουρδισμένα και πολύ λεπτοκομμένα αμύγδαλα
2-3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
4 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα
Παρασκευή
Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, σε μια αντικολλητική κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας το συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα ανακατεύοντας καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει το ρύζι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα, μαζί με το αλάτι και τα ενσωματώνουμε, προσεκτικά, στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 25 εκ και αποσπώμενο πάτο και την πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά κινώντας τη να πάει παντού και πετάμε το περίσσευμα της.
Μεταφέρουμε το μείγμα του ρυζιού στη φόρμα και ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180ο ?, φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Την σερβίρουμε χλιαρή.