Υλικά
Υλικά
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
650 γρ αλεύρι
1 κ. κ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
150 ml ξανθό ρούμι
2-3 κ. σ. μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο, γλυκό κρασί
Παρασκευή
Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε με τη σειρά τα υλικά κι όταν φτάσουμε στο κρασί, ελέγχουμε την ποσότητα που χρειάζεται για να βεβαιωθούμε πως η ζύμη γίνεται λεία και εύπλαστη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και πλάθουμε μπαστουνάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα παξιμαδάκια. Θ.Τ.