Υλικά
Υλικά
500 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
500 γρ. ζάχαρη
3 κ. σ. αλεύρι
100 ml νερό
2 κ. σ. μέλι
200 γ. διάφορα ψιλοκομμένα φρουί γκλασέ (ή και κόντιτα)
80 γρ. καρύδια κοπανισμένα
50 γρ. σταφίδες
κανέλα σε σκόνη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε λεπτή σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι, προσθέτουμε, λίγο-λίγο, το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη όχι ιδιαίτερα σφιχτή.
Ανακατεύουμε τα φρουί γκλασέ ή τα κόντιτα με τις σταφίδες και το μέλι και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη, με τον πλάστη σε ένα όχι πολύ λεπτό φύλλο.
Χρησιμοποιώντας το κουπ-πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους και στη μέση του καθενός τοποθετούμε 1 κουταλίτσα από το μείγμα των φρουί γκλασέ.
Διπλώνουμε τα σκαλτσούνια σε ημικύκλιο, πιέζοντας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους και τα βάζουμε να ψηθούν, σε προθερμασμένο στους 170ο, φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη κι αν θέλουμε και λίγη επιπλέον κανέλα.Σημ.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από τα φρουί γκλασέ ή και όλα με ψιλοκομμένα λουκούμια.Θ.Τ.