Υλικά
Υλικά
3 φλ. τσ. αλεύρι
2 φλ. τσ. ταχίνι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. πορτοκαλιού
1 φλ. τσ. νερό από βρασμένα κανελο-γαρύφαλλα
1/2 φλ. τσ. κονιάκ
1 φλ. τσ. καρύδια χοντρο-κοπανισμένα
1/2 φλ. τσ. φρουί γκλασέ, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσ. μαύρες σταφίδες
1 κ. κ. κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κ. κ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κ. κ. μαγειρική σόδα
1-2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά, προσθέτουμε το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού κι όλα τα άλλα υλικά, εκτός της τριμμένης φρυγανιάς.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ταχίνι, το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και μεταγγίζουμε το μείγμα πάνω της.
Ψήνουμε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο στους 175ο, φούρνο, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.Θ.Τ.Ημ/νία α' δημοσίευσης: 6/3/2014Updated: 03/03/2022