Υλικά
υλικά
180 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
100 γρ. αλεύρι φαρίνα
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο
2 αβγά
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα σπράδια των αβγών.
Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το αλεύρι και το μέλι, ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε το βούτυρο να λυώσει (χωρίς να αρχίσει να κάνει φουσκάλες) και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε λίγη-λίγη με το κουτάλι, ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί.
Τέλος, προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά ανασηκώνοντας το μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 20'-25'.
Όταν το θεωρήσουμε έτοιμο βυθίζουμε στο κέντρο τη λάμα ενός μαχαιριού που πρέπει να βγει καθαρή.