Follow us

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ

Υλικά

Yλικά για 6 άτομα

500 ml γάλα φρέσκο, πλήρες

3 φρέσκα αβγά

75 ml ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

για την καραμέλα:

180 ml ζάχαρη

45 ml νερό

Παρασκευή

Τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 170οC.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς ανακάτεμα μέχρι να πάρει ένα καραμελέ χρώμα μεσαίο.

Μοιράζουμε το σιρόπι σε 6 ατομικά φορμάκια για κρέμα.

Βάζουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.

Σχίζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε με κουταλάκι τα σποράκια στο γάλα.

Βάζουμε και το λοβό και ζεσταίνουμε το γάλα (δεν αφήνουμε να πάρει βράση).

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί με τη βανίλια για 5'.

Κατόπιν, αφαιρούμε το λοβό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός, για 3'.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενσωματωθεί σε ένα μείγμα ομοιογενές.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ετοιμάζουμε ένα μπαιν μαρί σε ταψάκι βαθύ: στρώνουμε στον πάτο μια πετσέτα και τοποθετούμε τα φορμάκια.

Βάζουμε στο ταψάκι νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση τους.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και βάζουμε στο φούρνο για 35' περίπου (στις άκρες πρέπει να είναι σταθερή αλλά στο κέντρο ελαφρώς τρεμουλιαστή σαν ζελέ.

Βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού μεταξύ πλευράς και κέντρου, μέχρι τη μέση σε ύψος, που πρέπει να βγει καθαρή).

Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά για 30'.

Κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.

Για να ξεφορμάρουμε περνάμε γύρω σε κάθε φορμάκι τη λάμα ενός μαχαιριού, αναποδογυρίζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε.

Σημ.

μπορεί να αρωματιστεί και με ξύσμα πορτοκαλιού (1 1/2 κ.σ ξύσμα) που θα προσθέσουμε στο γάλα, παραλείποντας τη βανίλια.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.