Υλικά
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 ml πετιμέζι (περίπου 4 - 5 κ. σ.)
250 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
1 αβγό ολόκληρο
βούτυρο για την ταρτιέρα
Παρασκευή
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 25 εκ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, έτσι που να σχηματιστεί ένα ρου (roux= «δεμένη» βάση σάλτσας).
Προσθέτουμε το γάλα, όπως για τη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας συνεχώς, για να σχηματιστεί μια πολύ αφράτη, αλλά και πηχτή σα σάλτσα, κρέμα.
Σιγά-σιγά, ενσωματώνουμε το μούστο στο μείγμα αυτής της σάλτσας, η οποία θα πάρει ένα όμορφο καστανό καφέ χρώμα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το αβγό, ολόκληρο.
Μόλις το απορροφήσει η κρέμα την μεταγγίζουμε στην ταρτιέρα, όπου έχουμε στρώσει τη σφολιάτα.
Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 200°C, φούρνο.
Θ.Τ.