
Υλικά
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αβγών
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 λουβί βανίλια, ανοιγμένο κατά μήκος με τη μύτη ενός μαχαιριού
4-5 φύλλα ζελατίνας (μουσκεμένα, από πριν σε κρύο νερό να μαλακώσουν)
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους.
Προσθέτουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας και την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μπολ να ακουμπήσει σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τις ζελατίνες.
Περνάμε το μείγμα από σήτα και το μεταφέρουμε σε ατομικά φορμάκια.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να μείνει για 8 ώρες, τουλάχιστον.
Την ώρα του σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε ένα-ένα τα φορμάκια σε πιάτα και περιχύνουμε την πανακότα με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας (καραμέλα, φράουλα, ροδάκινο…) Σημ. Συχνά η κρέμα της πανακότα αρωματίζεται με λεμόνι, λεμοντσέλο, στιγμιαίο καφέ, κακάο, τα οποία προστίθενται πριν τις ζελατίνες.
Θ.Τ.