Υλικά
4 ζουμερά πορτοκάλια, το χυμόΥλικά για 4 άτομα
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 αβγά (πολύ φρέσκα)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Αφού στύψουμε πορτοκάλια και λεμόνι, φιλτράρουμε το χυμό από σουρωτήρι.
Χωρίζουμε τ' αβγά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ, με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα πολύ σφιχτή.
Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ζωηρά, να ενσωματωθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια με ποδαράκι ή μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.Σημ. μπορούμε να τη γαρνίρουμε με σαντιγύ και/ή γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού σε σπιρτάκια.
Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού προσθέτουμε στο βράσιμο της κρέμας 1/2 κ.γ.
ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι.Updated: 26/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/11/14