Υλικά
Υλικά
400 γρ κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα (52% κακάο τουλάχιστον)
200 γρ παντζάρια βρασμένα ή προ-βρασμένα
6 αβγά
150 ζάχαρη
100 ml κρέμα σαντιγί
75 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη (αλεύρι από αμύγδαλα)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Παρασκευή
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κυβάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Στο μεταξύ τρίβουμε τα παντζάρια στον τρίφτη, τα ρίχνουμε στο μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τα 100 γρ από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια σε μαρέγκα με τα υπόλοιπα 50 γρ.
ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους, προσεκτικά, με το μείγμα της σοκολάτας και τη σαντιγί με τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας και τέλος ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι των αμυγδάλων.
Μόλις ενσωματωθούν όλα μαζί, βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα, βοηθώντας το να πέσει με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο, στους 175° C φούρνο, για 45 λεπτά, τοποθετώντας τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί).
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ο С και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την άχνη ή τη διακοσμούμε με λίγη σαντιγί, αν μας περίσσεψε.
Θ.Τ.