Υλικά
υλικά για 6 άτομα
4 μέτρια λεμόνια
250 γρ. ζάχαρη
3 πολύ φρέσκα αβγά, ελευθέρας βοσκής (κατά προτίμηση)
100 γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο ασπρισμένο, καβουρδισμένο
κρέμα σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
παρασκευή
Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ενωθούν.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα δυο λεμόνια και το προσθέτουμε, μαζί με το χυμό από όλα τα λεμόνια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και στηρίζουμε επάνω το σκεύος με το μείγμα, χωρίς να ακουμπάει στο καυτό νερό (κάνουμε, δηλαδή, ένα μπαιν μαρί).
Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών συνέχεια, μέχρι να πήξει το μείγμα, κάτι που θα πάρει περίπου 20΄.
Η κρέμα πρέπει να καλύπτει με παχύ στρώμα τη ράχη ενός κουταλιού.
Σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να πάρει βράση, άρα μην προσπαθήσετε να συμπτύξετε το χρόνο.
Τη μοιράζετε σε μπολάκια και βάζετε στο ψυγείο για 1ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίριμα.
Τη σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Διατηρείται στο ψυγείο αρκετές ημέρες.