Υλικά
½ κ. ρώγες από σταφίδα χωρίς το κοτσανάκι τουςΥλικά
½ φλ. τσ.μέλι
2 κ.σ. μπράντι
Για τη βάση:
40 γκοφρετούλες βανίλιας
120 γρ. καρύδια
6 κ.σ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 δόση βανιλίνη
Για τη γαρνιτούρα:
1½ φλ. τσ.χυμός σταφυλιού άγλυκος (του εμπορίου ή δικός μας)
¼ φλ. ξανθιά ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
3 κ.σ. κρύο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σταφύλια στο ψυγείο, ανακατεμένα με το μέλι, το μπράντι και το λάιμ, να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.
Ετοιμάζουμε τη βάση.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Βάζουμε στη μουλινέτα τις γκοφρέτες, τα καρύδια και το αλάτι και δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα (όχι πούδρα).
Προσθέτουμε και το βούτυρο και πατάμε το κουμπί κοφτά 4 -5 φορές ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας με ελατήριο διαμέτρου 23 εκ.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Στραγγίζουμε τα σταφύλια από τα υγρά τους.
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
Ανακατεύουμε μέσα τα σταφύλια.
Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στην κρούστα. Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: διαλύουμε το κορνφλάουρ στο νερό.
Βράζουμε το χυμό του σταφυλιού με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε με αναδευτήρι αβγών μέχρι το μείγμα να πήξει, να γίνει λείο.
Το αφήνουμε να χλιάνει λίγο.
Το ρίχνουμε προσεκτικά επάνω στη γέμιση.
Αφήνουμε στο ψυγείο 5 -6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας, πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι αν θέλουμε και σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα.
Α.Τ.