Υλικά
Ένα πακέτο κατεψυγμένη ζύμη κουρού Υλικά
1 ½ κ. γλυκοπατάτες ψημένες και λιωμένες
2 αβγά
2 ασπράδια
½ φλ. ανθόμελο + 1 κ.σ ανθόμελο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 γερή πρέζα αλάτι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. καραμελωμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Αποψύχουμε το φύλλο.
Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε γουδί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε το φύλλο σε ένα ταψί αφήνοντάς το να εξέχει από τα χείλη του ταψιού.Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, τα αβγά, το ένα ασπράδι αβγού το μισό μέλι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, δουλεύουμε με το μίξερ να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνουμε με την πλάτη ενός βρεγμένου κουταλιού.
Γυρίζουμε ρολάροντας προς τα μέσα το φύλλο και πιέζουμε επάνω τα δόντια ενός πιρουνιού για στόλισμα.
Χτυπάμε το ασπράδι που μας έμεινε και αλείφουμε το φύλλο γύρω –γύρω και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε 40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η γέμιση.
Αν δούμε ότι αρπάζει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να χλιάνει και την γαρνίρουμε με τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια.
Σερβίρουμε όταν κρυώσει τελείως.
Α.Τ.