Follow us

Πίτα με γλυκοπατάτα (γλυκιά)

Υλικά

Υλικά

Ένα πακέτο κατεψυγμένη ζύμη κουρού 

1 ½ κ. γλυκοπατάτες ψημένες και λιωμένες

2 αβγά

2 ασπράδια 

½ φλ. ανθόμελο + 1 κ.σ ανθόμελο  

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 γερή πρέζα αλάτι

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 

1/2 φλ. καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Αποψύχουμε το φύλλο.

Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε γουδί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε το φύλλο σε ένα ταψί αφήνοντάς το να εξέχει από τα χείλη του ταψιού.Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, τα αβγά, το ένα ασπράδι αβγού το μισό μέλι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, δουλεύουμε με το μίξερ να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνουμε με την πλάτη ενός βρεγμένου κουταλιού.

Γυρίζουμε ρολάροντας προς τα μέσα το φύλλο και πιέζουμε επάνω τα δόντια ενός πιρουνιού για στόλισμα.

Χτυπάμε το ασπράδι που μας έμεινε και αλείφουμε το φύλλο γύρω –γύρω και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε 40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η γέμιση.

Αν δούμε ότι αρπάζει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να χλιάνει και την γαρνίρουμε με τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια.

Σερβίρουμε όταν κρυώσει τελείως.

Α.Τ.

Αποψύχουμε το φύλλο. Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε γουδί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε το φύλλο σε ένα ταψί αφήνοντάς το να εξέχει από τα χείλη του ταψιού.Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, τα αβγά, το ένα ασπράδι αβγού το μισό μέλι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, δουλεύουμε με το μίξερ να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνουμε με την πλάτη ενός βρεγμένου κουταλιού. Γυρίζουμε ρολάροντας προς τα μέσα το φύλλο και πιέζουμε επάνω τα δόντια ενός πιρουνιού για στόλισμα. Χτυπάμε το ασπράδι που μας έμεινε και αλείφουμε το φύλλο γύρω –γύρω και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε 40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η γέμιση. Αν δούμε ότι αρπάζει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να χλιάνει και την γαρνίρουμε με τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια. Σερβίρουμε όταν κρυώσει τελείως.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.