Follow us

Κουραμπιέδες (από τη Γιώτης)

Κουραμπιέδες (από τη Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό (12 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

10 γρ. (1/2 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

500 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκο βούτυρο

500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα καθαρισμένα

2 αυγά (μόνο τους κρόκους)

1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο και κανέλα

1 φάκελος Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ (για το κοσκίνισμα)

2 βανίλιες

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε τα αμύγδαλα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ (κοσκινισμένα).

Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.

Πλάθετε τους κουραμπιέδες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Πασπαλίζετε με τη Ζάχαρη Άχνη όταν είναι χλιαροί.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.