Υλικά
1,5 κιλό (12 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ Υλικά
10 γρ. (1/2 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
500 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκο βούτυρο
500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα καθαρισμένα
2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο και κανέλα
1 φάκελος Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ (για το κοσκίνισμα)
2 βανίλιες
Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε τα αμύγδαλα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ (κοσκινισμένα).
Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Πασπαλίζετε με τη Ζάχαρη Άχνη όταν είναι χλιαροί.