Υλικά
1 φλ. μπίραΥλικά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + ½ φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 μήλα Granny Smith
Χυμός λεμονιού
Καλαμποκέλαιο
Για γαρνιτούρα: κανέλα, άχνη ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι , πετιμέζι ροδιού, παγωτό, σαντιγί, μαρμελάδα λεμόνι, μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τον πυρήνα με το ειδικό εργαλείο.
Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε τη μπίρα ανακατεύοντας δυνατά με τον αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Ρίχνουμε 2 εκ.
καλαμποκέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε νάιλον σακούλα και ρίχνουμε μέσα τα μισά μήλα.
Την κουνάμε να αλευρωθούν, τα βγάζουμε, τα βουτάμε πιάνοντάς τα με λαβίδα στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μια φορά μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσει το κουρκούτι.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα του γούστου μας.
Α.Τ.