Υλικά
Για τη βάσηΥλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
200 -300 γρ. γλυκό κεράσι
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
5 φύλλα ζελατίνης
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. μαρμελάδα κεράσι
3 κ.σ. λικέρ τσέρι, τσέρι μπράντι ή μπράντι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε ισόπαχα το μείγμα των μπισκότων στη βάση μιας φόρμας με σούστα (που αφαιρείται το εξωτερικό μέρος) διαμέτρου 20 εκ.
και ύψους 4 εκ.
πιέζοντάς το με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ξεπλένουμε τα κεράσια από το σιρόπι τους, τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα κουνάμε να φύγουν όλα τα νερά.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε ένα ρηχό απλωτό μπολάκι με χλιαρό νερό για 5 λεπτά.
Τη στύβουμε και την προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: ανακατεύουμε σε μπολ τη μαρμελάδα με cherry ή τα μπράντι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Στήνουμε το γλυκό : σκεπάζουμε όλη τη βάση του τριμμένου μπισκότου με τα μισά κεράσια αραδιάζοντάς τα δίπλα –δίπλα.
Απλώνουμε από πάνω προσεκτικά την κρέμα και την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 5-6 ώρες να πήξει τελείως η κρέμα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας.
Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας, μεταφέρουμε το γλυκό σε μια μεγάλη ρηχή στρογγυλή πιατέλα μαζί με τη βάση της φόρμας και το σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια.
Α.Τ.