Follow us

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Μιλφέιγ κανταΐφι με chantilly πικραμύγδαλου και σιρόπι μέλι/ ροδόνερο (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Υλικά

Υλικά

900 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής

100 γρ πάστα αμυγδάλου

400 γρ σφιχτή σαντιγί

90 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

900 γρ φρέσκο γάλα

220 γρ ζάχαρη

6 αβγά

100 γρ κορν φλαουρ

110 γρ βούτυρο

½ φασόλι βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας)

Για το μιλφέιγ κανταΐφι

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

1 κούπα λιωμένο βούτυρο

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι μέλι/ροδόνερο

1 κούπα νερό

½ κούπα ζάχαρη

4 κ.σ. μέλι

1 ξύλο κανέλα

3 καρφάκια γαρύφαλλο

Ένα μικρό κομμάτι φλούδα λεμονιού

2 κ.γ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σαντιγί να ομογενοποιείται τελευταία.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: αναμειγνύουμε το κορν φλαουρ με τη μισή ζάχαρη.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα αβγά.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά.

Όταν έχει δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ψυγείο.

Για το μιλφέιγ καταΐφι: ξετυλίγουμε το κανταΐφι και παίρνουμε λίγο λίγο στις χούφτες μας, που έχουμε βρέξει με το λιωμένο βούτυρο.

Σχηματίζουμε φωλιές και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα.

Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα.

Τέλος βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο ταψάκι για βάρος.

Ψήνω στο φούρνο στους 200 για 7’.

Όταν κρυώσουν, ραντίζω με το σιρόπι και τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα Chantilly.

Για το σιρόπι: σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για 10’ εκτός από το ροδόνερο.

Τέλος, το προσθέτουμε και διατηρήρουμε εκτός ψυγείου.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα αβγά.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά.

Όταν έχει δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο.

Στρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ψυγείο.

Σχηματίζουμε φωλιές και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα.

Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα.

Τέλος βάζουμε από πάνω ένα μικρότερο ταψάκι για βάρος.

Ψήνω στο φούρνο στους 200 για 7’.

Όταν κρυώσουν, ραντίζω με το σιρόπι και τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα Chantilly.

Τέλος, το προσθέτουμε και διατηρήρουμε εκτός ψυγείου.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.