Υλικά
9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη Υλικά
300 ml βότκα
180 ml νερό
300 ml νερό
300 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
10 φύλλα φρέσκια λουΐζα
Εκτέλεση
Μοιράζουμε το πεπόνι σε μικρά μπολάκια.
Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ από τη φλούδα της, την κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες και τη μοιράζουμε και αυτή στα μπολάκια.
Πλένουμε τα φύλλα της λουΐζας, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.
Τα μοιράζουμε και αυτά στα μπολάκια.
Ανακατεύουμε τη βότκα με τα 180 ml νερό και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως.
Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Αλλιώς, ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί.
Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε επιμελώς, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.
Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.