Υλικά
2 ώριμες μπανάνες Υλικά
2½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αβγά
1 δόση βανιλίνης
⅓ - ½ φλιτζάνι μέλι (ή ζάχαρη)
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς με τα ειδικά χάρτινα θηκάκια ή βοτυρώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περισσό αλεύρι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι η βρώμη να τριφτεί τόσο, ώστε να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τις θήκες των μάφινς κατά τα ¾.
Ψήνουμε 15 –20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο τους.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή να καλύψουμε την επιφάνειά τους με ένα μείγμα που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας στη μουλινέτα μια μεγάλη ώριμη μπανάνα με 1 κ.γ.
μέλι και 250 γρ.
τυρί κρέμα και πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα.
Α.Τ.