Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, αλεσμένα Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα ξυσμένη
4 μεγάλα αβγά
250 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 24 εκ., χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε ένα πολύ καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να σχηματισθούν μαλακές κορφές και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι πάρουν ανοιχτοκίτρινο χρώμα και να ενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και τη σοκολάτα, το βούτυρο και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει μισή ώρα επάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε το γλυκό αφού κοσκινίσουμε επάνω κακάο ή άχνη ζάχαρη.
Α.Τ.