Υλικά
1 φλ. + ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
250 γρ. πατάτες βρασμένες
2 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
100 ml γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 γερή πρέζα αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη μηχανή του πουρέ.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε γύρω στα 7-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του δοχείου.
Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες διαμέτρου 2 εκ., τις αραδιάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και μακριά από ρεύματα, τουλάχιστον 2 ώρες.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα αν έχουμε.
Ρίχνουμε τους λουκουμάδες στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περισσό λάδι.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες πασπαλισμένους με ζάχαρη κανονική ή με άχνη ζάχαρη και κανέλλα ή με κρεμ αγκλέζ ή με μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό.
Α.Τ.