
Υλικά
Για τη βάση Υλικά
100 γρ. κουβερτούρα 75%
½ φλ. μέλι
½ φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
1 κ.σ. χαρουπάλευρο
1 ½ φλ. έτοιμο μούσλι
½ φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα
2 κ.σ. σουσάμι
Για τη μους χαλβά
200 γρ. κουβερτούρα 75%
100 γρ. χαλβά αμυγδάλου
3 ασπράδια αβγού
3 κ.σ. ρούμι
3 μαρόν γκλασέ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση: περνάμε από τη μουλινέτα το μούσλι και τα αμύγδαλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε σε μπολ το μούσλι, τα αμύγδαλα, την κουβερτούρα, το μέλι, το ταχίνι, το χαρουπάλευρο και το σουσάμι μέχρι να ενωθούν καλά.
Αλείφουμε με σπορέλαιο μια φόρμα με σούστα και πατάμε το μείγμα ισόπαχα στη βάση ανασηκώνοντάς το ελάχιστα και προς τα πλάγια.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη μους χαλβά: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Δουλεύουμε τον χαλβά με το ρούμι στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε το μείγμα στη ζεστή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα κουβερτούρα-χαλβά-ρούμι ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα μαρόν γκλασέ θρυμματισμένα.
(Σημ. Η συνταγή για τη μους χαλβά είχε επινοηθεί από τη Μαρία Χαραμή.)
Α.Τ.