Follow us

Πουτίγκα με μπαγιάτικο τσουρέκι

Πουτίγκα με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι

1/3  φλ. ζάχαρη

2 φλ. φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά

φλούδα (το κίτρινο μέρος) από δύο λεμόνια

4 αβγά

1 δόση βανιλίνη

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη ή μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. λευκά αμύγδαλα σε φιλέτα καβουρδισμένα

βούτυρο, τριμμένη φρυγανιά

Για γαρνιτούρα: σαντιγί ή σιρόπι βύσσινο ή σιρόπι σοκολάτα ή σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει και να πάρει τα αρώματα του λεμονιού.

Αφαιρούμε τη λεμονόφλουδα και ρίχνουμε μέσα σιγά –σιγά τα αβγά χτυπημένα, μαζί με τη βανιλίνη και την κανέλα ή το μοσχοκάρυδο.

Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε επάνω το μείγμα γάλα –ζάχαρη –αβγά.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μουλιάσει για 3 –4 ώρες.

Βουτυρώνουμε καλά μια πυρίμαχη φόρμα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Την τινάζουμε να φύγει η περισσευούμενη φρυγανιά.

Όταν το μείγμα του τσουρεκιού έχει γίνει σαν πυκνός χυλός, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε στη φόρμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με νερό να φθάνει μέχρι τη μέση της.

Ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί το γλυκό.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πουτίγκα κομμένη σε φέτες.

Συνοδεύουμε με κρέμα σαντιγί, ή σιρόπι βύσσινο ή σιρόπι σοκολάτας.

Α.Τ.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.