Υλικά
10 φύλλα κρούστας Υλικά
1 φλ. βούτυρο φρέσκο
Για τη γέμιση
1 φλ. ξερά φρούτα ανάμεικτα ψιλοκομμένα (χουρμάδες, βερίκοκκα, δαμάσκηνα)
1 φλ. φουντούκια ανάλατα και άψητα
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. γλυκάνισο
2 -3 κ.σ. μπράντυ
2 -3 φρυγανιές τριμμένες
Για το σιρόπι
420 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη καρύδας
Φλούδα από το 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Αν το φύλλο είναι κατεψυγμένο το αποψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι.
Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καούν και τα χοντροκόβουμε στη μουλινέτα.
Βάζουμε σε μπολ τα φουντούκια, τα ξερά φρούτα, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γλυκάνισο κοπανισμένο.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας κατά μήκος σε 3 λωρίδες.
Αλείφουμε μια λωρίδα φύλλο με βούτυρο και βάζουμε στη μία άκρη της μια κ.σ γέμιση.
Διπλώνουμε τις άκρες της προς τα μέσα και την τυλίγουμε σε ρολάκι.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Περιχύνουμε με σιρόπι τις φλογέρες μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο.
Τις γυρίζουμε κάθε μισή ώρα (θα χρειασθούν γύρω στις 2 ώρες για να πιουν όσο σιρόπι χρειάζεται).
Όταν τελειώσουμε με το σιρόπιασμα, τις βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Α.Τ.Updated: 04/01/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 09/11/17