Υλικά
1 φλ. ξερά κεράσια ή βύσσινα ψιλοκομμέναΥλικά
½ φλ. κρασί Cabernet Sauvignon ή ξηρή Μαυροδάφνη
¾ φλ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
120 γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
2 φλ. ζάχαρη
3 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
¼ 1 γερή πρέζα αλάτι
Για την γκανάς κόκκινου κρασιού
180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. Cabernet Sauvignon ή ξηρή Μαυροδάφνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κεράσια και το κρασί και ζεσταίνουμε το μείγμα επάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε ένα ταψάκι 33X22X5 με λαδόκολλα που να περισσεύει από τις άκρες του ταψιού.
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας πού και πού με τον αβγοδάρτη.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και ενσωματώνουμε ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια, χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μικρή λεκάνη.
Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ζωηρά.
Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ξεκολλούν από το πλάι του ταψιού.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει δύο ώρες.
Σηκώνουμε το γλυκό με τη λαδόκολα και το ακουμπάμε επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
Το αλείφουμε με την γκανάς σοκολάτα -κρασί.
Κόβουμε πρώτα σε λωρίδες πλάτους 5 εκ.
και μετά σε κομμάτια μήκους 10 εκ.για να συντηρήσουμε αυτά τα ιδιαίτερα brownies τα βάζουμε σε μονή σειρά σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
A.T.