Υλικά
500 γρ. φύλλο κανταΐφιΥλικά
500 γρ. μοτσαρέλα (στεγνή) σε φέτες ½ εκ.
200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
½ κ.γ. δάκρυα μαστίχας
Φλούδα από 1 μέτριο λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Αν είναι κατεψυγμένο το κανταΐφι το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Το ξαίνουμε με τα δάχτυλα.
Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε ταψάκι και το περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
Το καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και το “βρέχουμε” με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 50 λεπτά.
Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κοπανίζουμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, τη μαστίχα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε το κιουνιφέ ρίχνοντας το καυτό σιρόπι λίγο -λίγο για να το απορροφήσει.
Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια.
A.T.