
Υλικά
2 φλ. αλεύρι από αμύγδαλο*Υλικά
2 κ.σ. αλεύρι από λιναρόσπορο
2 κ.σ. ανθόμελο ή maple syrup
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
½ κ.γ. σόδα
1πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. κουβερτούρα
1 ½ φλ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
1 δόση βανιλίνη
Για τη γαρνιτούρα
1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες
1 ½ κ.σ. λευκά αμύγδαλα χοντροσπασμένα και ελαφρά καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα: αλείφουμε με λάδι και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για την κρούστα της τάρτας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ισόπαχα στη βάση και στα πλαϊνά της Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο180ο C, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου, διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να εμφανιστούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια -δεν πρέπει να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε να λιώσει.
Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία και λαμπερή κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να χλιάνει και τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, καλύπτουμε με μεμβράνη, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως και να παγώσει.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, στολίζουμε με τις φράουλες στο κέντρο της τάρτας και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. *Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου δουλεύοντας στη μουλινέτα λευκασμένα αμύγδαλα πολύ ελαφρά καβουρδισμένα, μαζί με ένα κ.γ.
ζάχαρη ή αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
Α.Τ.