Υλικά
Για το κέικ Yλικά
3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
6 κ.σ. σκόνη από πράσινο τσάι matcha
480 ml γάλα αμυγδάλου
⅔ φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως
2 δόσεις βανιλίνη
2 κ.σ. μηλόξυδο
Για την επικάλυψη
6 φλ. άχνη ζάχαρη
⅔ φλ. μαργαρίνη
6 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
4 κ.σ. σκόνη από πράσινο τσάι matcha
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και το τσάι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε βαρύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο και το ξύδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.
“Ντύνουμε” μια φόρμα για cupcakes με χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα ¾ του ύψους της κάθε θήκης.
Ψήνουμε για 15-25 λεπτά (ανάλογο με το μέγεθος της θήκης) ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο κάθε cupcake.
Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: διαλύουμε το τσάι σε ελάχιστο νερό να γίνει σαν αλοιφή και το μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βαρύ μπολ.
Δουλεύουμε με το μίξερ χειρός, ώσπου να ενωθούν τελείως.
Αν μας φαίνεται το μείγμα αραιό, προσθέτουμε ακόμα λίγη άχνη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και το βγάζουμε επάνω στην επιφάνεια κάθε cupcake.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ, μπορούμε απλώς να καλύψουμε την επιφάνεια με την κρέμα κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι.
Α.Τ.