Follow us

Μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού

Μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¾ φλ. βούτυρο λιωμένο

1 ¾ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κρόκος αβγού

2 κ.γ. νερό

Για τη γέμιση

4 μέτρια μήλα

2 κ.σ. μπράντι

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

½ φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν την πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επιστρέφει η ζύμη στο αρχικό της επίπεδο).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ..

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα πιτάκια: βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 3-4 κομμάτια.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ή το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μια πλευρά, αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό, διπλώνουμε την άλλη πλευρά από πάνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα ή τρίγωνα και πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσουν.

Μεταφέρουμε τα μηλοπιτάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με το νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγαίνουν περίπου 40 μικρά πιτάκια ή 25 μεγαλύτερα.

A.T.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν την πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επιστρέφει η ζύμη στο αρχικό της επίπεδο).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ή το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μια πλευρά, αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό, διπλώνουμε την άλλη πλευρά από πάνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα ή τρίγωνα και πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσουν.

Μεταφέρουμε τα μηλοπιτάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με το νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγαίνουν περίπου 40 μικρά πιτάκια ή 25 μεγαλύτερα.

A.T.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.