
Υλικά
3 λευκά μαρσμάλοου (marshmallows) σε μέτριο μέγεθος Υλικά (για έναν χιονάνθρωπο)
15 γρ. κουβερτούρα
1 κομμάτι πορτοκάλι γλασέ
1 ασπράδι αβγού
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 καλαμάκι ξύλινο
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το ασπράδι του αβγού με την άχνη ζάχαρη και φτιάχνουμε ένα πυκνό γλάσο.
Αλείφουμε και τις δύο επίπεδες πλευρές του ενός μαρσμάλοου με το γλάσο, καθώς και τη μια επίπεδη πλευρά των δύο άλλων μαρσμάλοους.
Περνάμε πρώτα στο κάτω μέρος από το καλαμάκι το μαρσμάλοου με τη μια αλειμένη πλευρά προς τα πάνω, μετά το μαρσμάλοου με τις δυο αλειμένες πλευρές και πιέζουμε να κολλήσει καλά με το πρώτο, και τελευταίο το μαρσμάλοου με την αλειμένη πλευρά προς τα κάτω και την ελεύθερη προς τα πάνω.
Αφήνουμε να στεγνώσουν για δυο ώρες και διακοσμούμε τον χιονάνθρωπο: κόβουμε μια λεπτή φετούλα από το πορτοκάλι και το κολλάμε με γλάσο φτιάχνοντας τη μύτη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτώντας μια οδοντογλυφίδα φτιάχνουμε το στόμα και τα χέρια (επάνω στο δεύτερο μαρσμάλοου) ενώ τα για μάτια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα κουμπάκια σοκολάτας.
Ανάλογα με τους χιονάνθρωπους, πολλαπλασιάζουμε τα υλικά.
Τους σερβίρουμε όρθιους, βάζοντας τα καλαμάκια σε ποτήρι ή ξαπλωτούς σε πιάτο στρωμμένο με ζάχαρη άχνη ή καρύδα.Α.Τ.