Follow us

Κόκκινο κέικ με κρέμα

Κόκκινο κέικ με κρέμα

Υλικά

Yλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. ζάχαρη

½ φλ. κορνφλάουρ

½ φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ.σ. μαγειρική σόδα

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 ½ κ.γ. αλάτι

4 μεγάλα αβγά

1½ φλ. ξινόγαλο

1 ¼ φλ. ζεστό νερό

½ φλ. σπορέλαιο

2 δόσεις βανιλίνη

1 κ.γ. λευκό ξύδι

2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα

1 φλ. βούτυρο

4 φλ. άχνη ζάχαρη

1 δόση βανιλίνη

Για γαρνιτούρα: 2-3 καραμέλες κόκκινες χοντροκοπανισμένες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε τρία ταψάκια διαμέτρου 27 εκ.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το κακάο, τη σόδα, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ τα αβγά με το ξινόγαλα, το ζεστό νερό, το σπορέλαιο, τη βανιλίνη, το ξίδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη για λίγα λεπτά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.

Μοιράζουμε το μείγμα στα τρία ταψάκια που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο.

Βγάζουμε τα ταψάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε τα κέικ επάνω σε σχάρα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το τυρί κρέμα, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τη ζάχαρη ένα-ένα φλιτζάνι, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Μοιράζουμε την κρέμα σε τρία μέρη.

Τα δύο τα απλώνουμε ανάμεσα στα κέικ και με το τρίτο καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.σκορπάμε στην επιφάνεια τις κοπανισμένες καραμέλες.A.T.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τη ζάχαρη ένα-ένα φλιτζάνι, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Μοιράζουμε την κρέμα σε τρία μέρη.

Τα δύο τα απλώνουμε ανάμεσα στα κέικ και με το τρίτο καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.σκορπάμε στην επιφάνεια τις κοπανισμένες καραμέλες.A.T.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.