Υλικά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Yλικά
3 φλ. ζάχαρη
½ φλ. κορνφλάουρ
½ φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 ½ κ.γ. αλάτι
4 μεγάλα αβγά
1½ φλ. ξινόγαλο
1 ¼ φλ. ζεστό νερό
½ φλ. σπορέλαιο
2 δόσεις βανιλίνη
1 κ.γ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. βούτυρο
4 φλ. άχνη ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
Για γαρνιτούρα: 2-3 καραμέλες κόκκινες χοντροκοπανισμένες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε τρία ταψάκια διαμέτρου 27 εκ.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το κακάο, τη σόδα, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ τα αβγά με το ξινόγαλα, το ζεστό νερό, το σπορέλαιο, τη βανιλίνη, το ξίδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη για λίγα λεπτά -δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.
Μοιράζουμε το μείγμα στα τρία ταψάκια που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο.
Βγάζουμε τα ταψάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε τα κέικ επάνω σε σχάρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το τυρί κρέμα, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τη ζάχαρη ένα-ένα φλιτζάνι, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε τρία μέρη.
Τα δύο τα απλώνουμε ανάμεσα στα κέικ και με το τρίτο καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.σκορπάμε στην επιφάνεια τις κοπανισμένες καραμέλες.A.T.