
Υλικά
4 μέτρια μήλαΥλικά
Χυμό και τη φλούδα 1 λεμονιού
1 + 1 φλ. μέλι
¼ φλ. μαύρες σταφίδες
½ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.σ. μπράντι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο το κεντρικό τμήμα με τους σπόρους και τα αλείφουμε με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε σε μπολ το 1 φλ.
μέλι, τις σταφίδες, τα καρύδια, το βούτυρο, το μπράντι και την κανέλα.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το άλλο φλ.
μέλι, τη φλούδα λεμονιού και 1 φλ.
νερό.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα, τακτοποιούμε τα μήλα στο ταψάκι, τα περιχύνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά, γύρω στα 30-40 λεπτά, ανάλογα με το είδος των μήλων.
Βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι, που έχει δημιουργηθεί.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
A.T.