Υλικά
½ πακέτο φύλλα για spring rolls (550 γρ.)Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
50 γρ. σταφίδα ξανθή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
4 μπάλες παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Απλώνουμε ένα φύλλο, τοποθετούμε λίγη γέμιση, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες, τις διπλώνουμε προς τα μέσα και ρολάρουμε το φύλλο με τη γέμιση για να πάρει ένα σχήμα σαν «πουράκι».
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε 2 ρολάκια σε κάθε πιάτο και ένα κενέλ παγωτό βανίλια.*Η συνταγή είναι των consulting chef Δημήτρη Παμπόρη, chef de cuisine Λεωνίδα Παντσιούκα, του εστιατορίου To Mανιτάρι.