
Υλικά
Για την κρέμαΥλικά (για 4 άτομα)
750 ml γάλα
750 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νισεστέ
1 τεμ. βανίλια φρέσκια
Για το κανταΐφι:
150 γρ. φύλλο κανταΐφι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
½ λεμόνι
Για γαρνιτούρα:
Καραμελωμένα και τριμμένα φιλέ αμύγδαλα
60 γρ. παγωτό μαστίχα
Φλωρεντίνες (μπισκότα)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 -7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε την κανέλα.
Τοποθετούμε το κανταΐφι σε τσέρκι και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Το τοποθετούμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Όσο είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Κλείνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.Για να σερβίρουμε: βγάζουμε το κανταΐφι στο πιάτο και στρώνουμε δίπλα μια κουταλιά από καραμελωμένα και τριμμένα φιλέ αμύγδαλα.
Επάνω βάζουμε το παγωτό μαστίχα.*Η συνταγή είναι των consulting chef Ανδρέα Κλαυδιανού, chef de cuisine Χρήστου Γραικού, από το εστιατόριο Μαϊάμι.