
Υλικά
400 γρ. σοκολάτα “Ιllanka” ή απλή κουβερτούρα Υλικά
250 ml ρόφημα αμυγδάλου
800 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Για την κομποτέ φράουλας:
35 γρ. ζάχαρη
8 γρ. πηκτίνη
240 γρ. πουρές φράουλας
150 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες
5 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Για τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο:
300 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
100 ml νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μους: ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη και την ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις φόρμες.
Ετοιμάζουμε την κομποτέ φράουλας: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να φθάσει στους 40οC.
Προσθέτουμε τις φρέσκιες φράουλες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και την πηκτίνη.
Ανακατεύουμε απαλά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά.
Ετοιμάζουμε ένα μπεν -μαρι και μόλις φτάσει στους 40οC βαθμούς, προσθέτουμε τον δυόσμο και γεμίζουμε τις φόρμες κατά το ήμισι.Ετοιμάζουμε τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο: βάζουμε τα υλικά στον κάδο του θερμομίξ και τα ζεστάνουμε στην ανάδευση ή σε μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ψεκάζουμε τη μους με βούτυρο κακάο και γαρνίρουμε με σαντιγί, κάρδαμο και ψημένα φύλλα κρούστας.
Σερβίρουμε με τη συνοδεία της κομποτέ φράουλας και της σος από λουκούμι τριαντάφυλλο.*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη, από το εστιατόριο "Ambrosia"/ Ξεν.
Hyatt Regency Thessaloniki.