Follow us

Μους σοκολάτας με σος από λουκούμι τριαντάφυλλο

Μους σοκολάτας με σος από λουκούμι τριαντάφυλλο

Υλικά

Υλικά

400 γρ. σοκολάτα “Ιllanka” ή απλή κουβερτούρα

250 ml ρόφημα αμυγδάλου

800 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Για την κομποτέ φράουλας:

35 γρ. ζάχαρη

8 γρ. πηκτίνη

240 γρ. πουρές φράουλας

150 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες

5 φρέσκα φύλλα δυόσμου

Για τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο:

300 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο

100 ml νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους: ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη και την ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις φόρμες.

Ετοιμάζουμε την κομποτέ φράουλας: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να φθάσει στους 40οC.

Προσθέτουμε τις φρέσκιες φράουλες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και την πηκτίνη.

Ανακατεύουμε απαλά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά.

Ετοιμάζουμε ένα μπεν -μαρι και μόλις φτάσει στους 40οC βαθμούς, προσθέτουμε τον δυόσμο και γεμίζουμε τις φόρμες κατά το ήμισι.Ετοιμάζουμε τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο: βάζουμε τα υλικά στον κάδο του θερμομίξ και τα ζεστάνουμε στην ανάδευση ή σε μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ψεκάζουμε τη μους με βούτυρο κακάο και γαρνίρουμε με σαντιγί, κάρδαμο και ψημένα φύλλα κρούστας.

Σερβίρουμε με τη συνοδεία της κομποτέ φράουλας και της σος από λουκούμι τριαντάφυλλο.*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη, από το εστιατόριο "Ambrosia"/ Ξεν.

Hyatt Regency Thessaloniki.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις φόρμες. Ετοιμάζουμε την κομποτέ φράουλας: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον πουρέ φράουλας μέχρι να φθάσει στους 40οC. Προσθέτουμε τις φρέσκιες φράουλες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και την πηκτίνη. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά. Ετοιμάζουμε ένα μπεν -μαρι και μόλις φτάσει στους 40οC βαθμούς, προσθέτουμε τον δυόσμο και γεμίζουμε τις φόρμες κατά το ήμισι.Ετοιμάζουμε τη σος από λουκούμι τριαντάφυλλο: βάζουμε τα υλικά στον κάδο του θερμομίξ και τα ζεστάνουμε στην ανάδευση ή σε μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ψεκάζουμε τη μους με βούτυρο κακάο και γαρνίρουμε με σαντιγί, κάρδαμο και ψημένα φύλλα κρούστας. Σερβίρουμε με τη συνοδεία της κομποτέ φράουλας και της σος από λουκούμι τριαντάφυλλο.*Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Αλτάνη, από το εστιατόριο "Ambrosia"/ Ξεν.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.