
Υλικά
Για το παντεσπάνι Υλικά
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
¾ φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 γερή πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
Για το γλάσο σοκολάτας
300 γρ. μαύρη κουβερτούρα
450 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πολύ ρηχό ταψάκι (περίπου 1,5 εκ.) 25Χ37 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Το στρώνουμε με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Χωρίζουμε τα κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα αβγά και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να πήξουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Το μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε σε πετσέτα ζάχαρη άχνη και ξεφορμάρουμε επάνω το παντεσπάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και το μπράντι μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη.
Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω την κρέμα αφήνοντας 1 εκ.
περιθώριο γύρω-γύρω.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
Καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε.A.T.