Follow us

Κανταΐφι με καρύδι και μοτσαρέλα

Κανταΐφι με καρύδι και μοτσαρέλα

Υλικά

Υλικά

200 γρ. φύλλο για κανταΐφι

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

150 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

2 μέτριες μπάλες βουβαλίσια μοτσαρέλα, σε ροδέλες

Για το σιρόπι

270 γρ. ζάχαρη

χυμό από ½ λεμόνι

1½ ποτήρι νερό

1 μασουράκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια για 15΄.

Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Παίρνετε τούφες κανταΐφι, βάζετε στο κέντρο τους μια ροδέλα μοτσαρέλα και 1 κουταλιά καρύδια και τα τυλίγετε ρολό.

Βάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.

Όταν ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σούλας Μπόζη "η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών", εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.