Υλικά
200 γρ. φύλλο για κανταΐφιΥλικά
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 μέτριες μπάλες βουβαλίσια μοτσαρέλα, σε ροδέλες
Για το σιρόπι
270 γρ. ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
1½ ποτήρι νερό
1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια για 15΄.
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Παίρνετε τούφες κανταΐφι, βάζετε στο κέντρο τους μια ροδέλα μοτσαρέλα και 1 κουταλιά καρύδια και τα τυλίγετε ρολό.
Βάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σούλας Μπόζη "η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών", εκδόσεις Πατάκη.