Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
1 αβγό 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
¼ φλ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κεράσια
100 γρ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια.
Βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο, τα χωρίζουμε στη μέση και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα.
Δουλεύουμε με μίξερ το αβγό με το βούτυρο λιωμένο και το γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο γάλα).
Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια διαμέτρου 10 εκ.
και πάχους 3 χιλ..
Τοποθετούμε στη μέση 2 ή 3 μισά κεράσια, ανάλογα με το μέγεθος, και τυλίγουμε καλά με τη ζύμη.
Βρέχουμε τα χέρια μας και κυλάμε το ντάμπλινγκ ανάμεσά τους για να γίνει λεία η επιφάνεια του νταμπλινγκ.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό (2 κοφτά κ.γ.
αλάτι για κάθε 1 λίτρο νερό).
Τοποθετούμε τα ντάμπλινγκς ένα-ένα σε τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στο νερό.
Βράζουμε περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια -τότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά επάνω σε σκεύος με καυτό νερό.
Λιώνουμε τη 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε τα ψίχουλα, ανακατεύουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τα ντάμπλινγκς γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα να καλυφθούν με ψίχουλα απ’ όλες τις μεριές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι, μεταφέρουμε τα ντάμπλινγκς σε πιατέλα και τα σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Α.Τ