
Υλικά
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
¾ φλ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
1 κρόκος
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαστίχα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, δίνουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα ζύμης και τυλίγουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους περ.
3 χιλ.
και κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα φλιτζανάκι ή τα ειδικά κουπ πατ.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε δύο λαμαρίνες φούρνου στρωμένες με λαδόκολλα, αφήνοντας γύρω στα 3 εκ.
απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.
Α.Τ.