Υλικά
Προετοιμασία: 1 ώρα Υλικά για 6 άτομα (12 τουίλ)
Εκτέλεση: 1 ώρα και 5 λεπτά
Για την κρέμα με ταχίνι
375 γρ. ρευστή κρέμα γάλακτος
175 γρ. γάλα πλήρες
5 κρόκοι αβγού
83 γρ. πολύ ψιλή ζάχαρη
100 γρ. ταχίνι
40 γρ. χοντρή ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
Για τα τραγανά τουίλ με σμέουρα
25 γρ. βούτυρο
50 γρ. πολύ ψιλή ζάχαρη
35 γρ. κουλί από σμέουρα
25 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Κρέμα με ταχίνιΠροθερμαίνετε τον φούρνο, στους 90 °C (βαθμίδα 3).
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και, στη συνέχεια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία, έτσι ώστε το μείγμα να φτάσει τους 60 °C.
Σε μία μπασίνα, χτυπάτε τους κρόκους των αβγών και την ψιλή ζάχαρη, με ένα χτυπητήρι.
Ρίχνετε την υγρή παρασκευή, σταδιακά, στα χτυπημένα αβγά.
Προσθέτετε την κρέμα ταχίνι και ανακατεύετε με ένα ραβδομπλέντερ.
Περνάτε την παρασκευή από ένα σινουά και τη ρίχνετε σε ένα ξεχωριστό σκεύος πυρίμαχο, με ύψος 2 εκ..
Ψήνετε στον φούρνο, για 50 λεπτά και, στη συνέχεια, την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Τραγανά τουίλ με σμέουραΠροθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 °C (βαθμίδα 5-6).
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέσα σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κουλί από σμέουρα, ανακατεύοντας σταθερά.
Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε.Σχηματίζετε με την παρασκευή κύκλους, με διάμετρο περίπου 7 εκ., χρησιμοποιώντας φορμάκια, επάνω σε ένα φύλλο σιλικόνης Silpat®.
Ψήνετε τα τουίλ για 12 με 15 λεπτά.Τελείωμα και σερβίρισμαΠασπαλίζετε με ζάχαρη (από ζαχαροκάλαμο) τις κρέμες που έχουν κρυώσει και καίτε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο.
Τοποθετείτε το κεραμικό φορμάκι με την κρέμα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθετείτε από πάνω ένα τραγανό τουίλ.