Υλικά
180 γρ. φρέσκο ανανά σε κομματάκια Υλικά
80 γρ. φλούδα λεμονιού (ή λάιμ)
120 γρ. ζάχαρη Demerara ή άλλη σκούρα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ βάζουμε τον ανανά και τη φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου από 4 ώρες μέχρι όλη τη νύχτα.
Τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι επάνω σε μπολ και βάζουμε μέσα το μείγμα του ανανά.
Πιέζουμε με κουτάλι ή μια μαρίζ να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
Βάζουμε σε μπουκάλι και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τρεις μήνες.
σημ.
μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ginger σε φετάκια