Υλικά
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή Υλικά
1 1/2 φλ. τσ. νερό
3 φλ.τσ. ώριμες φράουλες σε κομματάκια*
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις φράουλες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25’ περίπου.
Βάζουμε το μείγμα σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε σε μπουκάλι ή βάζο.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Στο έτοιμο σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα μέντας ή δυόσμου.
*σημ.
με τον ίδιο τρόπο γίνεται και σιρόπι από κεράσια, ή άλλα κόκκινα φρούτα